trtrtr

CIP / SIP

CIP / SIP
24.06.2020
2.132

CIP / SIP

CIP (Yerinde Temizlik) ve SIP (Yerinde Sterilizasyon) sistemleri, hijyenin çok önemli olduğu ve kirlenmenin ne pahasına olursa olsun engellenmesi gerektiği endüstrilerde tercih edilir. Tanklar, borular ve uygulamalarda kullanılan tüm hatlar herhangi bir parçanın sökülmesine gerek kalmadan baştan sona temizlenebilir. CIP ve SIP ile hem zamandan hem paradan tasarruf edebilirsiniz.

180°C’ye kadar her sıcaklıkta çalışabilen Grundfos’un CIP uyumlu pompaları paslanmaz çelikten üretilir. Bu sayede, temizleme sürecinde karşılaşılan agresif temizlik maddelerine karşı dayanıklı olmaları sağlanır. İster gıda ister ilaç sektöründe olsun CIP sistemi, devam eden süreçle asla temas halinde olmadığından ayrıca hijyenik pompa kullanmanıza gerek kalmaz. CIP pompalarında, herhangi bir kalıntının iç parçalara yapışmadığından emin olmak için elektrolitik parlatma kullanılır. Doğru seçilmiş dozaj pompalarıyla CIP sürecini hızlandırmak mümkündür. Bu pompalar, yalnızca gerektiği kadar temizlik maddesi ekleyeceğinden sistemi yıkamak için gereken zaman azalır.

CIP uygulamasına göre biraz daha zor olan SIP sistemi için Grundfos çok kademeli pompalar idealdir. Bu pompalar, şişeleri vs. yüksek sıcaklıklarda mükemmel şekilde temizleyen buharın üretiminden sorumlu kazanı beslemek için kullanılır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Aycan GENÇ
Aycan GENÇ
Merhaba ?



Size nasıl yardımcı olabiliriz?