trtrtr
ISITMA
24.06.2020
1.939

ISITMA

Santrifüj pompalarımız, 240 °C’ye kadar çıkan sıcaklıklarda etkin performans gösterir ve ısıtmanın önemli olduğu uygulamaların neredeyse tamamında kullanılabilir.

Tek ve çok kademeli standart santrifüj pompalar, sıvıları 120°C’ye kadar başarıyla sirküle eder. Bu derecenin üstündeki sıvı sıcaklıklarında dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde, salmastrada aşırı ısınma oluşur ve pompalarda beklenmeyen arızalar meydana gelebilir. Grundfos, bu zorluğun üstesinden gelecek dayanıklı pompalar sunar. Hava soğutmalı üst bölmesiyle ve özel salmastra malzemeleriyle tasarlanan bu pompaları, sıcak sularda 180°C’ye; kızgın yağda ise 240°C’ye kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kalıba dökme, pastörizasyon ve bunlara benzer hassas uygulamalar sırasında sıcaklığı kontrol altında tutmak istiyorsanız, ısıtma pompalarınıza bir frekans konvertörü takmanızı öneririz.

  • Çok yüksek sıcaklıklar söz konusuysa, uygulamada kullanılacak kauçuğun titizlikle seçilmesi gerekir. Benzer şekilde, yağ kullanılan uygulamalara da dikkat edilmesi gerekir çünkü bazı kauçuk tipleri, yağda çözünür.
  • Farklı türlerde yağların transferini yapacaksanız, motor boyutunu seçerken dikkatli davranmalısınız. Çünkü sıcaklık değiştiğinde, sıvının viskozitesinde de büyük farklılıklar meydana gelir.
  • Pompanın çalıştığı giriş basıncı çok düşükse, sıcak suyun transferi sırasında sorunlar yaşanır. Bu durum, pompada kavitasyon yaşanma riskini arttırır.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Aycan GENÇ
Aycan GENÇ
Merhaba ?



Size nasıl yardımcı olabiliriz?